DropDown_menu

Sunday, 13 August 2017

Moong Dal Vada



MOONG DALA VADA RECIPE In ENGLISH


Ingredients


Time :25 Minutes

300 gms Moong Dal
25 gms Chopped Coriander
5 gms Cumin Seeds
1 Star anise
8 - 9 Green Chillies chopped
50 gms Onions
Salt to taste
Oil to fry



Procedure

1.Soak the moong dal in water for a couple of hours.
2.Grind it properly to form a smooth paste.
3.Blend it with chopped onions, chillies, corainder and cumin seed.
4.Check the salt seasoning and deep fry till golden in color.
5.Serve with green chutney.



Moong Dal Vada


MOONG DALA VADA RECIPE In HINDI

सामग्री


समय : 25 मिनट

300 ग्राम मूंग दल
25 ग्राम कटा हुआ धनिया
5 ग्राम जीरा सीड्स
1 सितारा बजाना
8 - 9 हरी मिर्च कटा हुआ
50 ग्राम प्याज
नमक स्वाद अनुसार
तलने के लिए तेल



प्रक्रिया/बनाने का तरीका


1. दो घंटों के लिए पानी में मूंग दाल सूखें।
2.चिकनी पेस्ट बनाने के लिए इसे ठीक से मिलाएं।
3. कटे हुए प्याज, मिर्च, कॉरेनेडर और जीरा बीज के साथ इसे बढ़ा दें।
4. नमक का मसाला और सुनहरा रंग में तकलीफ तलना देखें।
5. हरा चटनी के साथ सुरक्षित रखें



No comments:

Post a Comment