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Sunday, 13 August 2017

HYDERABADI BIRYANI RECIPE



RECIPE In ENGLISH


Ingredients


Time : 90 Minutes

1 kg: Meat
750 gm: Semi cooked rice
Saut1ed brown onions to taste
1 tbsp: Ginger garlic paste
1 tbsp: Red chilli paste
1 tbsp: Green chilli paste
1 tbsp: Cardamom powder
3-4 sticks: Cinnamon
1 tbsp: Cumin seeds
4-5: Cloves
2 tbsp: Lemon juice
250 gm: Curd
4 tbsp: Clarified butter
A pinch: Mace
Mint leaves to taste
1 tsp: Saffron
1 cup: Water
1 tbsp: Salt
1 cup: Oil



Procedure

1.Wash the fish and dry it with a tissue.
2. Apply all the ingredients on the fish pieces and leave it for marinating for 1 hour.
3. Apply little butter on it (both sides),
4. Pre heat the oven and put the fish to grill in the oven at 200* temp.
5. Sprinkle chopped coriander leaves and chat masala before serving.
6. Serve with onion rings and chutney.



Hyderabad Fish Biryani


RECIPE In HINDI

सामग्री


समय :90 मिनट

1 किलो: मांस
750 ग्राम: अर्ध पका हुआ चावल
स्वाद के लिए भूरे रंग के प्याज को भुनाएं
1 बड़ा चम्मच: अदरक लहसुन का पेस्ट
1 बड़ा चम्मच: लाल मिर्च पेस्ट
1 बड़ा चम्मच: हरी मिर्च पेस्ट
1 बड़ा चम्मच: इलायची पाउडर
3-4 स्टिक्स: दालचीनी
1 बड़ा चम्मच: जीरा बीज
4-5: लौंग
2 बड़े चम्मच: नीबू का रस
250 ग्राम: दही
4 बड़े चम्मच: स्पष्ट मक्खन
एक चुटकी: गदा
टकसाल का स्वाद छोड़ देता है
1 टीएसपी: केसर
1 कप: पानी
1 बड़ा चम्मच: नमक
1 कप: तेल



प्रक्रिया/बनाने का तरीका


1. मछली को धोएं और इसे ऊतक के साथ शुष्क करें
2. मछली के टुकड़ों पर सभी अवयवों को लागू करें और 1 घंटे के लिए मैरीनिंग के लिए इसे छोड़ दें।
3. उस पर थोड़ा मक्खन लागू करें (दोनों पक्ष),
4. पूर्व ओवन गर्मी और ओवन में 200 * temp पर मछली को ग्रिल डाल दिया।
5. सेवारत करने से पहले कटा हुआ धनिया के पत्तों को छिड़कें और मसाला चैट करें।
6. प्याज के छल्ले और चटनी के साथ परोसें।



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