GINGER HONEY CHICKEN RECIPE In ENGLISH
Ingredients
Time : 70 Minutes
1 cup:Chicken, bone less
1 tbsp :Ginger paste
1 inch piece: cut into long slices :Ginger
Salt as per taste
1 tsp :Red chili powder
2 tbsp :Honey
1 cut into long slices :Onion
1 tsp(optional) :Lemon juice
1 serving spoon :Oil
Procedure
1.Cut the chicken pieces into long slices.
2. Marinate the chicken with salt, chili, ginger paste and lemon juice for 1-2 hour.
3. Heat oil in a heavy bottomed karahi and cook the marinated chicken till it is done. Add water to prevent sticking while cooking.
4. Add onion and cook for another min.
5. Add honey and ginger slices to the chicken. 6. Serve hot.
GINGER HONEY CHICKEN RECIPE In HINDI
सामग्री
समय : 70 मिनट
1 कप: चिकन, हड्डी कम
1 बड़ा चम्मच: अदरक का पेस्ट
1 इंच टुकड़ा: लंबे स्लाइस में कटौती: अदरक
स्वाद के अनुसार नमक
1 चम्मच: लाल मिर्च पाउडर
2 बड़े चम्मच: हनी
1 लंबे स्लाइस में कटौती: प्याज
1 चम्मच (वैकल्पिक): नीबू का रस
1 सेवारत चम्मच: तेल
प्रक्रिया/बनाने का तरीका
1. चिकन टुकड़ों को लंबे स्लाइस में रखें।
2. चिकन को नमक, मिर्च, अदरक का पेस्ट और नींबू का रस 1-2 घंटे के लिए मारो।
3. भारी तली हुई करीही में हीट तेल और मसालेदार चिकन को पकाएं जब तक यह नहीं किया जाता है। खाना पकाने के दौरान चिपकने को रोकने के लिए पानी जोड़ें
4. प्याज जोड़ें और दूसरे मिनट के लिए खाना बनाना।
5. चिकन को शहद और अदरक के स्लाइस जोड़ें।
6. गरम परोसें।
No comments:
Post a Comment