DropDown_menu

Sunday, 13 August 2017

Aloo Poha Recipe



ALOO POHA RECIPE In ENGLISH


Ingredients


Time : 20 Minutes

2 cups Poha (Beaten Rice)
1 Potatoes
1 Onions
2 Green Chillies
1 tsp Chana dal
1 tsp Urad dal
1/4 tsp Mustard Seeds
1 sprig Curry leaves
2 tsp Peanuts
4 tblsp Oil
1 pinch Turmeric powder
1 Lemon
Few Corainder leaves
Salt to taste



Procedure

1.Soak the poha in water. Wash and drain all the water.
2.Add some salt , turmeric powder , keep aside.
3.Peel and cut the potatoes into small cubes, chop the onions, chillies, corainder leaves.
4.Heat oil and put chana dal, urad dal, mustard seeds, peanuts, curry leaves and fry until they crackle.
5.Add potatoes , saute for few minutes, then add chopped onions, chillies.
6.Cook till they are done. Add the poha, corainder leaves and stir.
7.Keep it on slow flame for 5- 7 minutes.
8.Let it cool for sometime and add then lemon juice.



Aloo Poha


ALOO POHA RECIPE In HINDI

सामग्री


समय : 20 मिनट

2 कप पोहा (बीटन राइस)
1 आलू
1 प्याज
2 हरी मिर्च
1 चम्मच चना दाल
1 चम्मच उदद दाल
1/4 चम्मच सरसों के बीज
1 अंकुर करी पत्तियां
2 टीएसपी मूँगफली
4 टीबीएसएल तेल
1 चुटकी हल्दी पाउडर
1 नींबू
कुछ कोरनेडर पत्तियां
नमक स्वाद अनुसार



प्रक्रिया/बनाने का तरीका


1. पानी में पोहा सूखें। सभी पानी धो लें और निकालें
2. कुछ नमक, हल्दी पाउडर डालकर अलग रखें।
3. छोटे क्यूब्स में आलू को छीलकर आटे को काट लें, प्याज, मिर्च, कोनेर पत्ते काट लें।
4. तेल गरम करें और चना दाल, मूढ़ दाल, सरसों के बीज, मूंगफली, करी पत्तों और भूनें जब तक वे कटा हुआ नहीं डालते हैं।
5. आलू जोड़ें, कुछ मिनट के लिए गरम कीजिये, फिर कटा हुआ प्याज, मिर्च डालिये।
6. जब तक वे किया हो, तब तक चेक करें। पोहे, कोनेदार पत्ते और हलचल जोड़ें।
7. इसे 5-7 मिनट के लिए धीमी लौ पर रखें।
8. कुछ समय के लिए इसे शांत करें और फिर नींबू का रस जोड़ें।



No comments:

Post a Comment