ALOO GRAVY RECIPE In ENGLISH
Ingredients
Time : 20 Minutes
7-8 :Boiled potatoes
3 big, chopped :Tomatoes
3-4 chopped :Green chillies
10 leaves : Kari patta
1 tsp :Mustard seeds
1 pinch :Heing
Chopped Coriander leaves
1 tsp :Ginger grated
1 tsp :Methi seeds
2 :Whole red chillied
Procedure
1.Heat little oil in a karahi, put mustard seeds. After the splitting sound add kari patta and whole red chillies.
2. Add tomatoes and ginger. Cook till it is tender. Add 3 cups of water and bring it to boil.
3. Add salt, haldi powder, green chillies, heing and boiled potatoes cut into small pieces.
4. Cook for 10 min on low flame.
5. Add coriander leaves.
6. Serve hot with Puries.
ALOO GRAVY RECIPE In HINDI
सामग्री
समय : 20 मिनट
7-8: उबला हुआ आलू
3 बड़ा, कटा हुआ: टमाटर
3-4 कटा हुआ: हरी मिर्च
10 पत्ते: करि पट्टा
1 चम्मच: सरसों के बीज
1 चुटकी: हिंग
कटा हुआ धनिया पत्तियां
1 चम्मच: अदरक कढ़ाई
1 चम्मच: मेथी बीज
2: पूरे लाल मिर्च
प्रक्रिया/बनाने का तरीका
1. एक करीही में थोड़ा तेल गरम करें, सरसों के बीज डाल दें। बंटवारे की ध्वनि के बाद करी पट्टा और पूरे लाल मिर्च को जोड़ें।
2. टमाटर और अदरक जोड़ें। कुक तक यह निविदा है। 3 कप पानी जोड़ें और इसे उबाल लें।
3. नमक, हल्दी पाउडर, हरी मिर्च, हेइंग और उबला हुआ आलू जोड़ें छोटे टुकड़ों में काट लें।
4. कम लौ पर 10 मिनट के लिए कुक।
5. धनिया पत्ते जोड़ें।
6. पुरी के साथ गरम परोसें।
No comments:
Post a Comment